A Mental Coach.nl
Wie ben ik?
Wat doe ik?
Coaching
Ervaringen
Praktijk gegevens
Interessante links
Contact

 

Soms zijn namen weggelaten of veranderd om privacy van de betrokken persoon te garanderen.

 

Ervaring 1

Ik heb een chronische ziekte die een groot deel van mijn leven beheerst. Daar komt bij dat ik een tijd geleden op een zeer onvriendelijke manier ontslagen wat mij zeer onzeker maakte. Ik kan die ziekte en mijn ontslag niet ongedaan maken maar ik wil verder kijken.

Ik kreeg de gelegenheid om vanuit een uitkeringssituatie coaching te krijgen. Daar leerde ik dat ik graag naar de positieve dingen van het leven kijk maar dat ongevraagd mijn negatieve gevoelens naar boven komen. In de gesprekken kwam ik erachter dat die door allerlei slimmigheidjes en ontkenning altijd onderdrukt zijn. Voor mij lag de oorzaak van mijn onzekerheid kant en klaar bij de mensen die mij oneerlijk behandeld hebben en de ziekenhuis opnames die nu eenmaal bij mijn ziekte horen.

In de coaching ben ik net even iets verder wezen kijken en ik kwam tot een verbazende ontdekking.

Hoe pijnlijk confronterend de ziekenhuis opname waarin mij de diagnose werd verteld ook voor mij was, hij mij gevoelsmatig aan een vroegere herinnering deed denken.

Dit was een herinnering gewoon thuis in mijn ouderlijk huis in de woonkamer. Ik had net orgelles gehad en toen kwam er onverwacht visite binnen. Mijn ouders wilden graag dat ik liet zien wat ik net geleerd had. In de grond van mijn hart wilde ik dat niet. Ik vond het verschrikkelijk.

De situaties lijken in de verste verte niet op elkaar maar de gevoelsbeleving kwam wel overeen. De opluchting die ik daarna ervoer en nog steeds ervaar zijn voor mij overtuigend.

De ziekte is nu niet actief en ik voel me momenteel een stuk beter en energieker.

De steeds terugkerende angst van de situatie op mijn vorige werk is er nu ook niet meer

Vriendschappen sluiten is voor mij nu ook makkelijker. Het vertrouwen van mensen gaat beter waardoor ik mij meer openstel, dat word opgemerkt in mijn omgeving en dat voelt ook goed.

 

Ervaring 2

Mijn bedrijf leek van de buitenkant een modelbedrijf. Hoe we in de markt opereerden en met elkaar omgingen was schijnbaar goed. Toch merkte ik dat bij iedere verandering, klein en groot, intern en extern er zoveel weerstand was, zowel bij mij als bij mijn medewerkers.

Na eerst zelf coaching te hebben gekregen van Dan de Haan heeft hij mijn management team geholpen zijn communicatieve inzichten toe te passen

Het wordt een vaste basis voor ons beleid, een bedrijf zonder remmingen, het leek een utopie, maar het kan dus echt !

 

 Een directeur/eigenaar

 

 

Ervaring 3

Het doel wat ik wilde bereiken

Na een lange periode van medische behandeling werd mijn leven beheerst door bezoeken bezoeken aan de medische en para-medische wereld. Dit n.a.v. een ernstige hernia.

Mijn rugproblemen bleven bestaan na al het ´´gesleutel´´ en namen zelfs toe.

Ik kreeg het niet voor elkaar een ´´nieuw´´ leven op te starten.

Ik kwam in de wao, bleef gedeeltelijk werken en knokte om m´n plek in het arbeidsproces te behouden. Het ging allemaal moeizaam, mijn zelfvertrouwen kelderde, ik raakte vreselijk vermoeid, zag overal tegenop en kwam tot niets. Ik voelde me daar ellendig bij.

Wat ik wilde bereiken door naar AMC te gaan was deze spiraal te doorbreken, weer lol in het leven te krijgen, weer deel te kunnen nemen aan het leven met mijn beperkingen en pijn. Voor mij was en bleef het gevoel daar, dat het kon.

Wat ik bereikt heb met behulp van Dan de Haan 

De coaching heeft me inzicht gegeven. Ik voelde zoveel en kan het geen woorden geven, geen plaatje erbij vormen. Ik begreep niets van mezelf, met het gevolg dat ik het verstopte/ wegdrukte. Aanstellerij, terwijl ik diep van binnen wist dat ik me helemaal niet aanstelde. Het is een gevecht dat je belemmert en opsluit.

Concreet:

- Een ander gevoel. Ik ben niet raar (een beetje wel hoor!), ik stel me niet aan. Ik ben wie ik ben gevormd door het leven met alle ervaringen.

- Al snel kon ik beter zitten. Gewoon zitten in een stoel, langer als een paar minuten

- We zijn sessies gestart bij mij thuis, om de eenvoudige reden dat ik de afstand naar de praktijk niet af kon leggen.

Na vijf coachings (5 weken) kon ik zelf naar Dan, dat is een uur rijden in de auto!!!!

Wat ik me herinner is dat de wereld ineens groter werd, zover was ik in jaren niet geweest.

Ik kon/durfde weer activiteiten te ondernemen. Voor een buitenstaander misschien minimaal maar voor mij het tegenovergestelde.

Ik kon weer in de tuin werken, langer dan vijf minuten en de schuur opruimen, dat was er nooit eerder van gekomen.

- Ik ging weer koken, nodigde vrienden uit, kreeg kinderen te logeren

- heb initiatieven genomen m.b.t. mijn werk en durfde zelfs een korte vakantie en een uitstapje weer aan.

- Op dit moment ben ik net terug van 4 weken vakantie bij mijn zus in Uganda, waar ik enorm genoten heb (zo´n reis was 10 jaar geleden)

- per 1-4-2005 start ik met een opleiding, een re-integratie traject m.b.t. mijn werk. Spannend ik heb er zin in.

- Tussentijds heb ik geprobeerd me op het sociale vlak te bewegen.

D.m.v. korte cursussen, bewegingsles, etc. weer in contact komen met andere mensen, met groepen mensen, mensen buiten mijn inmiddels zeer gekrompen wereldje. Ik durfde niet meer terwijl ik toch altijd zeer actief was.

Ook al zoiets onbegrijpelijks, of kan ik het beter on-acceptabel noemen.

Waar zon is, is immers ook schaduw en waar schaduw is moet wel zon zijn.

 

I.d.K. te Waalwijk

 

Ervaring 4

Welk doel wilde je bereiken met de coaching?

Verlost worden van mijn straatfobie

Wat heb je uiteindelijk bereikt in de gesprekken?

Na twee coachings was ik in staat om zelf weer over de snelweg te rijden

Na 30 jaar straatvrees weer de vrijheid ervaren om te doen waar je zin in hebt en te gaan en staan waar je wilt.

A.L. te Rotterdam

 

Ervaring 5

Ik ben een vrouw van 49 jaar, net gescheiden, 4 jonge kinderen. Toen ik naar de coach ging had ik mijn doel als volgt omschreven:

assertiever zijn naar de chef, intimiteit kunnen tonen naar mannen en afkomen van lichamelijke klachten, zoals migraine aanvallen, vermoeidheid, druk in het hoofd e.d.

Na tien sessies voelde ik mij herboren, mijn eigen chef zegt me niet te herkennen als het gaat om zelfbewust optreden. Niet iedere man is meer een potentieel gevaar, ik weet en nog belangrijker ik voel, dat mijn stukgelopen relatie geen patroon hoeft te zijn. Ik ben een betere moeder voor mijn kinderen. En ik heb geen migraine, ik "voel de energie stromen in mijn hoofd". Ik heb meer spirit en enorm energiek.

Ik slaap geen gat meer in de dag maar wordt vroeg wakker met nieuwe energie.